Suchen
Region (be)
Producten
Bedrijf
Uitgelicht
Contactpersoon
de  en  pl  fr  hr  nl  hu  it  sv  sl  cn  es

De toekomst is gemaakt van moed

De toekomst is gemaakt van moed
Hauff-Technik schrijft verder aan zijn succesverhaal en zet de koers uit voor dit decennium - ook of juist in woelige tijden.

Niemand kan in de toekomst kijken. Zelfs de directeur Dr. Michael Seibold van Hauff-Technik GmbH & Co. KG. Maar hij kan wel het pad uitstippelen dat het bedrijf wil volgen. Een weg die aan de ene kant moedig is, aan de andere kant zekerheid moet bieden voor het bestaande, maar die ook gekenmerkt wordt door respect voor uitdagingen.

Hoe kan het succesverhaal van Hauff-Technik worden voortgezet?

Als je een plant wilt vermeerderen, moet je stekken nemen en ze verdelen. De moederplant kan al zijn kracht weer verzamelen en zich op zichzelf concentreren. De tere nieuwe plantjes krijgen in hun nieuwe pot voldoende voedingsstoffen om te kunnen groeien en groot en sterk te worden.
De dochteronderneming Hauff-Technik GRIDCOM laat nu al haar eerste bloesems zien, maar moet in de komende jaren in staat zijn haar infrastructuuractiviteiten gezond uit te breiden. Daar is ruimte voor nodig. Ruimte die niet beschikbaar is op de Rosenberg site. Tenminste niet voor de productie van de basiskasten en de tussenverdelers.
Nu kweekt Hauff-Technik ook zijn eigen zaailingen door dochterondernemingen op te richten in het Midden-Oosten, Zwitserland of zelfs het Verenigd Koninkrijk. Ze zijn afkomstig van het moederbedrijf, dragen dezelfde genetica, maar om te blijven groeien moeten ze op een bepaald moment worden gescheiden en verpot.

Groei heeft ruimte nodig

Hauff-Technik GRIDCOM heeft zijn capaciteitsgrenzen wat betreft productie en opslagruimte al ver overschreden, zodat snel moest worden ingegrepen. Zelfs in een internationale omgeving blijft het bedrijf groeien en heeft het meer en meer ruimte nodig.
Om ervoor te zorgen dat alle planten gezond kunnen groeien en de oorspronkelijke fabriek weer volledig kan uitbreiden, worden op 1 augustus 2022 productiehallen gehuurd en wordt op 1 mei 2023 het aangrenzende kantoorgebouw als nieuw onderkomen gehuurd op het terrein van de gerenommeerde Mayer-groep in Heidenheim. De locatie Hermaringen blijft de hoofdzetel van Hauff-Technik GmbH & Co. KG.
De eerste GRIDCOM-behuizingen van Hauff-Technik zullen al in het vierde kwartaal van 2022 op 2.500 m² productieruimte worden geproduceerd.
Er is nog eens 2.000 m² kantoorruimte beschikbaar voor een klantencentrum dat al lang gepland is en voor werknemers van de Hermaring-vestiging. Het zal echter eind 2023 zijn voordat de verhuiswagen hierheen rolt.
"We moesten snel handelen", zegt procuratiehouder en projectleider Thomas Kölle, "in de huidige situatie is nieuwbouw niet echt een optie."
"En we zijn blij dat we met delen van het bedrijf terug kunnen keren naar de plaats waar het succesverhaal van Hauff-Technik is ontstaan - in Heidenheim", voegt bedrijfsleider Dr. Michael Seibold toe. De oprichter van het bedrijf, Werner Hauff, installeerde zijn eerste spuitgietmachine in 1955 in de concertzaal van Heidenheim. Nu keert het bedrijf terug - althans met zijn nieuwe plantjes.