Suchen
Region (be)
Producten
Bedrijf
Uitgelicht
Contactpersoon
de  en  pl  fr  hr  nl  hu  it  sv  sl  cn  es

Opstijging naar nieuwe dimensies!

We bestormen de hoogste berg van Duitsland

Opstijging naar nieuwe dimensies!
Ongeveer 350 medewerkers bestormden afgelopen weekend de top van de hoogste berg van Duitsland en vierden een personeelsfeest zoals Hauff-Technik nog nooit eerder heeft meegemaakt.
 
In november vorig jaar maakte Hauff-Technik een jaaromzet van meer dan 100 miljoen euro bekend, een nieuw record. "Dat was een geweldig resultaat en zeker een reden om te vieren," zei Dr. Michael Seibold, directeur van Hauff-Technik GmbH & Co. KG. In 2014 legde het bedrijf met de nieuwe locatie de basis voor verdere groei. Sindsdien is naast het omzetcijfer ook het aantal werknemers gestegen tot meer dan 500. "Maar bovenal zijn we gegroeid in diversiteit. 

Wij hebben dochterondernemingen opgericht en meerdere pijlers tegelijk gevormd. Door deze veelzijdigheid, door de digitalisering, door het logistieke centrum is Hauff-Technik een echte efficiëntiemachine geworden", vervolgt de directeur. Hauff-Technik heeft in het verleden al eerder personeelsfeesten georganiseerd, wat enthousiasme opwekte bij de medewerkers. Zo reisde het voltallige personeel in de zomer van 2017 onder het motto "Volle kracht vooruit" met de nostalgische stoomlocomotief van Hermaringen naar de aansluitende boottocht naar Lindau en vierde in 2019 een rockconcert op het eigen bedrijfsterrein.

 "Door de Corona pandemie was het de afgelopen twee jaar niet mogelijk om een evenement voor werknemers te organiseren. Daarom zijn we des te blijer dat de Gipfelsturm nu kon plaatsvinden. En met Congresservice Alpin Convention GmbH uit Garmisch-Partenkirchen hadden we een sterke partner die ons professioneel ondersteunde bij de uitvoering," zegt Katja Paul, organisator en medewerker van Corporate Communications. 

Het organiserende team heeft passende voorzorgsmaatregelen genomen voor de veiligheid van het personeel en om een ernstig infectie-incident te voorkomen. "Op de dag van aankomst werden alle deelnemers onder leiding van onze bedrijfsarts en het Praeventi-team getest op het coronavirus voordat ze aan boord van de bussen gingen. Alleen degenen met een negatief testresultaat mochten in de bussen stappen," ging het organisatieteam verder. 

Onder het motto "Ascent to new dimensions" reisden de 350 medewerkers met in totaal zeven bussen naar de voet van de Zugspitze. Na de beklimming met de Beierse tandradbaan volgde de laatste etappe met de gondel naar de top. De laatste meters naar de top werden alleen afgelegd door directeur Dr. Michael Seibold, begeleid door drie berggidsen en rap beatbox duo "Pheel Fresh". Van daaruit sprak hij het hele personeel toe, nadat "Pheel Fresh" bijna 70 jaar Hauff-Technik geschiedenis had gerapt. 

Michael Seibold vond het belangrijk om in zijn toespraak niet alleen de medewerkers te bedanken voor hun individuele prestaties, maar ook een blik te werpen op de toekomst. "Elk individu bij Hauff-Technik is een drijvende kracht achter het succes. Het maakt niet uit welke taak hem of haar wordt toevertrouwd of in welke functie. Het WIJ telt! Zonder hem of haar zouden we niet zijn waar we nu zijn. 
In tijden waarin een oorlog wordt gevoerd aan de poorten van Europa, met als gevolg een energietekort, terwijl er nog steeds een pandemie heerst, was het voor mij ook en vooral belangrijk om veiligheid en vertrouwen over te brengen aan de collega's en een perspectief te bieden dat, ook als je op de top bent, de dingen gewoon doorgaan. Van daaruit krijg je een goed overzicht om het volgende doel te peilen en door te gaan." Een daaropvolgend rockconcert van de Beierse band DA CAPO MUSIC vormde een verder hoogtepunt en maakte een einde aan de onvergetelijke top.